Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید عزیز آشنا» در گفت وگو با خبرنگارگروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: امروزه نقش آموزشی دوره‌های مهارتی کوتاه مدت نسبت به مدارک و دوره‌های دانشگاهی پررنگ‌تر شده و یادگیری دوره‌های مهارتی کاربردی‌تر از دوره‌های آموزشی دانشگاهی است. از این رو، در شرایطی که چرخه تصویب یک رشته و به روزرسانی آن با توجه به نیاز بازار وجود ندارد، آموزش مهارت های کاربردی کوتاه مدت ضروری به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به صنعت آموزش در دنیا اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها موسسات آموزش عالی، موسسات آموزش کوتاه مدت، آموزش‌های الکترونیکی و مجازی، تولید تجهیزات آموزشی همگی از اجزای صنعت آموزش به شمار می روند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که برنامه‌های آموزشی در راستای آینده ترسیم می‌شود، ادامه داد: اگر در افق آینده، ایران دانش‌بنیان ترسیم شده است به این معناست که دانش و مهارت‌های لازم یاد گرفته شود.

آشنا یادآور شد: هم‌اکنون در کشور ۱۶۰ واحد جهاد دانشگاهی وجود دارد که می‌کوشند در حوزه آموزش نوآور باشند جهاد دانشگاهی تهران هم تلاش می‌کند بنابر نیازهای آموزشی دوره‌هایی را طراحی و به صورت‌های مختلف حضوری، غیرحضوری و کارگاهی آن‌ها را برگزار کند.

وی با بیان این‌که در دنیای کنونی سازمان‌های آموزشی باید با ارائه آموزش‌های مناسب این فضاهای خالی را پر کنند، گفت: امروزه باید برای ایجاد اشتغال به سمت آموزش‌های مهارتی حرکت کرد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تهران با یادآوری این‌که در برهه‌ای از زمان با افزایش نیاز به ورود به دانشگاه‌ها ناگزیر از افزایش شمار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در کشور بودیم، اظهارداشت: این موضوع به ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، جامع علمی کاربردی و موسسات عالی آزاد منجر شد و در آن دوره از تعداد افراد پشت کنکور کاسته شد اما هم‌اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که دانشگاه‌ها به دنبال پذیرش دانشجو هستند.

آشنا ادامه داد: شمار دانشجویان از ۴ میلیون و ۷۰ هزار نفر در سال تحصیلی ۹۶-۹۵، به ۳ میلیون و ۶۱۵ هزار نفر در سال ۹۷- ۹۶ رسید که این یعنی کاهش ۱۲ درصدی در مدت یکسال. این می‌توانند تبعاتی را برای کل نظام آموزشی کشور داشته باشد.

وی با بیان این‌که کاهش ورودی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پیش از این نیز در سایر کشورها رخ داده است، گفت: یکی از عللی که دانشگاه‌های خارجی به دنبال دانشجویان از دیگر کشورها بودند همین کاهش شمار متقاضیان داخلی بود.

کنکور تنها راه دستیابی به اشتغال نیست

وی با بیان این‌که هم‌اکنون خانواده‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که قبولی در کنکور تنها راه برای اشتغال نیست، گفت: پیشرفت علمی و مهارت‌های مورد نیاز شغلی به شدت افزایش یافته که به از میان رفتن برخی مشاغل یا ایجاد مشاغل جدید منجر شده است، برای نمونه در حال حاضر کلاس‌های تایپ با ماشین تایپ تعطیل و در مقابل تخصص‌های مختلف وب و تعمیرکار موبایل افزایش یافته است.

معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که در گذشته افراد چهار سال در دانشگاه تحصیل می‌کردند تا ۳۰ سال از آن در شغل خود استفاده کنند، خاطرنشان کرد: حال آن‌که در دنیای کنونی وضعیت چنین نیست و به روزرسانی اطلاعات از نیازهای ضروری و فعلی است.

آشنا با بیان این‌که در سال رونق تولید موسسات آموزشی می‌توانند با ارائه آموزش‌های مناسب به تولیدکننده برای افزایش راندمان تولید و بهبود بازار کار کمک کنند، یادآور شد: موسسات آموزشی برای اقتصاد مقاومتی تعریف شده‌اند چون اقتصاد بخشی از برنامه‌های آموزشی است افراد آموزش‌دیده می‌کوشند تا براساس برنامه‌های آموزشی متناسب با نیاز روز احتیاجات جامعه را برآورده کنند.

۴۵۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه ها

معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران به وجود ۴۵۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی اشاره و عنوان کرد: این آمار نشان می دهد در آموزش کشور میزان عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است و همین سبب می‌شود تا رقابت در زمینه جذب دانشجو شکل بگیرد.

آشنا افزود: در شرایط کنونی دریافت مدرک به معنای افزایش شانس اشتغال نیست چرا که هم‌اکنون آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار به صورت درصدی بیش از افرادی است که دانشگاه نرفته‌اند چون این فارغ‌التحصیلان حاضر به انجام هر کاری نیستند و بدین ترتیب فرصت‌های شغلی و کاری برای آن‌ها کمتر است.

دنیای دیجیتال و ضرورت آموزش مهارت های کاربردی

وی ادامه داد: اگر نتوان در جامعه فرصت‌های برابر آموزشی ایجاد کرد فاصله طبقاتی اطلاعاتی ایجاد می‌شود. در دنیای کنونی اطلاعات معادل پول و توان مالی است از این‌رو عقب‌افتادگی اطلاعاتی به شکاف مالی منجر می‌شود.

معاون آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که این سازمان آموزشی در این شرایط وظایف پیچیده‌تر و سخت‌تری برای برطرف کردن نیازهای آینده صنعت آموزش برعهده دارد، خاطرنشان کرد: نگاه به آینده و آینده‌نگاری از وظایف صنعت آموزش است این‌که هم‌اکنون دنیا در چه وضعیتی قرار دارد و در آینده به چه سمتی حرکت می‌کند؟ و باید چگونه نیاز کشور را برطرف کرد؟ همگی از وظایف این صنعت در دنیا است.

آشنا با بیان این‌که در شرایط حاضر مسئولیت‌های آموزشی افزایش یافته است، گفت: برخی افراد متولد دوران دیجیتال هستند از این‌رو شهروند دنیای دیجیتال محسوب می‌شوند، عده‌ای در سنین بالای ۳۰ سال مهاجر این دنیا هستند و عده‌ای به هیچ کدام از این دو گروه تعلق ندارند که از وظایف واحدهای آموزشی این است که گروه سوم را مهاجر دنیای دیجیتال کنند.

وی تصریح کرد: بسیاری از کلاهبرداری‌های اینترنتی از کارت بانک‌ها به‌ علت بی‌اطلاعی از دنیای دیجیتال است، هم‌اکنون اغلب نیازهای روزانه شهروندان با امکانات الکترونیکی و دیجیتال از قبیل موبایل و رایانه برطرف می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهاد دانشگاهی اشتغال زایی مهارت اموزی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۵۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی

در دیدار روسای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه اوفای روسیه، قرارداد همکاری مشترک با هدف گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی به امضای روسای دو دانشگاه رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وادیم زاخاروف رئیس دانشگاه علم و فناوری اوفای روسیه با همراهی ریتا فیلیپووا معاون بین‌الملل دانشگاه و امینا اوزاوا رئیس دانشکده تاریخ و روابط بین‌الملل این دانشگاه، با حضور در دانشگاه علامه‌طباطبائی با عبدالله معتمدی رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار که به منظور بحث و تبادل نظر درخصوص همکاری‌های مشترک آموزشی و پژوهشی میان دو دانشگاه انجام شد، قرارداد برنامه آموزشی شبکه‌ای کارشناسی ارشد مطالعات منطقه‌ای بین دوطرف امضا شد که بر اساس این قرارداد دانشگاه «اوفا» درس‌های تعیین شده‌ای را برای دانشجویان رشته مطالعات منطقه‌ای دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه علامه‌طباطبائی دروس مشخصی را برای دانشجویان رشته روابط بین‌الملل دانشگاه «اوفا» به منظور بهره‌مندی از توان علمی استادان هر دو دانشگاه ارائه می‌دهند.

معتمدی در این دیدار با اشاره به همکاری‌های علمی و سیاسی میان ایران و روسیه گفت: زمینه‌های مشترک همکاری‌ها و وحدت‌نظر در مورد مناسبات بین‌المللی در راستای منافع دو کشور، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های روزافزون شده است.

وی با اشاره به همکاری‌های دانشگاه‌های روسیه با دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال‌های گذشته بیان کرد: درخصوص تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه‌های مشترک آموزشی و پژوهشی تجربه خوبی با دانشگاه‌های روسیه داشته‌ایم. امیدواریم بتوانیم تعاملات نزدیک‌تری در راستای منافع ملی و بین‌المللی دو کشور داشته باشیم.

در ادامه رئیس دانشگاه «اوفا» نیز توضیحاتی در خصوص ظرفیت‌های این دانشگاه بیان کرد و گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علامه‌طباطبائی را امضا کردیم و بسیار خرسندیم که در مدت کوتاه این قرارداد همکاری مشترک به مرحله اجرا رسیده است.

وادیم زاخاروف گفت: دانشگاه «اوفا» انجمن‌های دوستی بسیاری با دانشگاه‌های خارجی دارد و در این خصوص ایران نخستین جایگاه را در بین کشور‌های دوست با روسیه دارد. او با بیان این که جمهوری باشقیرستان یکی از جمهوری‌های روسیه است که به لحاظ زبان و فرهنگ، نزدیکی زیادی با زبان و ادبیات فارسی دارد. این موضوع خود زمینه همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های ایران، به‌ویژه دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی را فراهم کرده است. امیدوارم این قرارداد نیز زمینه خوبی برای توسعه همکاری‌های مشترک باشد.

نرگس سنائی رئیس میز روسیه و رئیس گروه گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه نیز به اهمیت تقویت روابط علمی و فرهنگی ایران و روسیه در شرایط کنونی اشاره و تاکید کرد: امضای قرارداد برنامه‌های مشترک آموزشی شبکه‌ای گام نوینی در روابط دانشگاهی ایران و روسیه محسوب می‌شود.

سعید شکوهی رئیس موسسه آموزش عالی بیمه اکو و مهدی خانمحمدی مدیر سنجش، نظارت و ارزیابی آموزشی دانشگاه نیز در این نشست حضور داشتند.

گفتنی است دانشگاه «اوفا» یکی از دانشگاه‌های مهم روسیه است که در جمهوری باشقیرستان واقع شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۴۸ هزار دانشجو دارد و نیز بیش از ۳ هزار دانشجو از ۶۰ کشور جهان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. ۳۰ درصد از رشته‌های تحصیلی این دانشگاه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

دیگر خبرها

  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو